Martine Timmermans

Martine Timmermans startte in januari 2008 haar eigen bureau Take Charge! Uit eigen ervaring weet zij hoe het is om (te) veel ballen tegelijk in de lucht te houden. Met 3 kleine kinderen liep zij op meerdere vlakken tegen haar grenzen aan. Na een burn-out besloot zij het roer om te gooien en haar hart te volgen: bezig zijn met de ontwikkeling van professionals in de breedste zin van het woord. Zij werkt intensief samen met een divers netwerk van coaches, trainers en adviseurs. Daarnaast is zij aangesloten bij de NOBCO; de Nederlandse Orde van Beroeps Coaches en de stichting Counselling. Martine is tevens preferred coach bij de VNVA, Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen, en bij het Carrierecentrum Zorg. Ook geeft zij trainingen en workshops voor de VvAA en de Academie voor Medisch Specialisten.
Ruime opleiding
Ze heeft tal van opleidingen gevolgd op het gehele gebied van Human Resources, Coaching en persoonlijkheidsprofielen interpreteren. Ze is daarnaast gecertificeerd OPQ  en DISC assessor en RET trainer. De OPQ en de DISC zijn persoonlijksheidsvragenlijsten waarbij het uitgangspunt is dat de vragenlijst bruikbaar is om mensen in werksituaties te beoordelen. Uit ervaring blijkt dat deze testen een goede basis geven om een coachingstraject in te gaan en een zogenaamde 0-meting te hebben. RET is een gerenommeerde psychologische theorie die een methode biedt om belemmerende ideëen onder de loep te nemen, op waarde te schatten en aan de realiteit te toetsen, in plaats van ze als vanzelfsprekend aan te nemen. Het biedt een kader om met elkaar stressbronnen en blokkades te onderzoeken en te helpen betere ‘coping’mechanismen te ontwikkelen. Ze is lid van de NOBCO; de Nederlandse Orde van Beroeps Coaches. Haar motto is: Take charge! Altijd al iets van plan, doe het dan!
‘Succes is het vermogen om keer op keer te falen zonder daarbij je enthousiasme te verliezen.’ - Winston Churchill
Ruime ervaring
Na haar Universitaire Opleiding heeft Martine 10 jaar lang werkervaring opgedaan bij o.a. Twijnstra Gudde, Cap Gemini en de laatste jaren als HR manager bij PricewaterhouseCoopers. In deze functie heeft zij uitgebreide ervaring opgedaan in het coachen van medewerkers op het gebied van loopbaanvragen. Op dit moment doceert zij ook vakken als Human Resource Management, Adviesvaardigheden en Gedrag in Organisaties aan de Hogeschool Utrecht. Tevens is zij coach bij de Vrouwenwoensdag en Gezinnig, en coacht zij als vrijwilliger bij Coach & Cootje, een coachingsproject van Stichting Welzijn Amersfoort. Martine heeft zich gespecialiseerd in co-assistenten, artsen (i.o), dieren- en tandartsen en de daarbij veel voorkomende vraagstukken.