Personal coaching

Bij personal coaching kun je denken aan vraagstukken als work-life balans, wat geeft energie en wat kost jou energie? Hoe kan ik het beter organiseren zodat ik alle taken en rollen kan combineren? Je kan hier denken aan een stukje time-mangement, maar ook hoe combineer ik mijn PhD met mijn klinische werk, hoe ga ik om met een veeleisende opleider, hoe profileer ik mij beter, ik wil beter leren omgaan met alle verantwoordelijkheid of mijn onzekerheid etc. etc. 

We gaan samen aan de slag met jouw vraagstukken. Waar loop je tegen aan? Wat voor gedachtes liggen daaraan ten grondslag? Twijfel je of jouw vraag te coachen valt? Neem vooral even contact met mij op. Dan bespreken we het samen. Een eventuele intake is altijd vrijblijvend en kan ook al helpen om inzicht te krijgen.

De duur van het traject ligt gemiddeld tussen de 4-6 gesprekken. De frequentie varieert van 1 keer per 2 weken of een lagere frequentie indien gewenst.

Loopbaan Coaching

Hoe sta jij ’s ochtends op? Bij Loopbaan Coaching komen er vragen aan de orde als ‘welk specialisme past bij mij’ en ‘hoe kan ik mijn persoonlijke effectiviteit vergroten’. Je hebt misschien te horen gekregen dat je je meer moet gaan onderscheiden om kans te maken op die felbegeerde opleidingsplek of dat je jezelf wat meer mag laten zien in de overdracht. Of loop je telkens aan tegen dezelfde frustrerende situaties op je werk waarbij het je maar niet lukt om dit om te buigen?

Training & Opleiding

Zoek je nog iemand voor een specifieke, op maat verzorgde training of workshop? De trainers van Take Charge bieden trainingen en workshops aan op het gebied van Time Management,  Effectief Vergaderen, Overtuigen en beïnvloeden, (persoonlijk) Leiderschap, Burn-out (preventie), Conflicthantering, Communicatie, Vitaliteit, Coachingsvaardigheden en Solliciteren. Mocht het onderwerp van jullie training er niet bij staan, neem vooral even contact op om te vragen wat de mogelijkheden zijn.                                                              

Teamcoaching

Take Charge begeleidt teams en vakgroepen die willen werken aan de samenwerking. Teamcoaching is erop gericht om het team op een nuchtere en pragmatische te helpen samenwerkingspatronen boven tafel te krijgen en handvatten aan te reiken om dit te veranderen. 

Hierbij wordt aandacht geschonken aan de goede punten én de verbeterpunten. Het resultaat moet zijn dat de vakgroep/praktijk voorlopig weer op eigen kracht verder kan en vooruit kan kijken.

Intervisiebegeleiding

Take Charge heeft ruimschoots ervaring in het begeleiden van intervisiegroepen. In veranderings- en opleidingstrajecten is het belangrijk dat veranderingen bestendigd worden. Intervisie is een soort ‘zelfhulpmethode’waarbij collega’s of traininggenoten elkaar op eigen kracht kunnen ondersteunen bij het reflecteren op werkvragen.

Sollicitatietraining

Take Charge kan je helpen met je sollicitatieprocedure voor de opleidingsplek, of de vaste aanstelling.  Het start met je brief en je CV aan te scherpen en een eventueel assessment voor te bereiden. Ben je al door de eerste brievenselectie heen?  Ik begeleid je door middel van het oefenen van een sollicitatiegesprek. Ik stel alle veelvoorkomende vragen waarna je feedback krijgt op zowel de inhoud, maar ook op je gehele non-verbale communicatie/ houding. Daarnaast krijg je handige tips en aanknopingspunten om met meer vertrouwen de procedure in te gaan. Ter voorbereiding stuur je de betreffende vacature (opleidingsplek) en je CV en brief waarna we het gesprek zo waarheidsgetrouw mogelijk gaan nabootsen. De sollicitatietraining duurt  2 uur en kan op korte termijn ingepland worden.

Plan een vrijblijvend intake gesprek!

Bel of mail voor een vrijblijvende intake. Deze kennismaking is een oriënterend gesprek waarin we je coachingsvraag verkennen en  we bekijken of er een klik is. Mocht je niet door willen gaan, wordt dit gesprek niet in rekening gebracht. Als je besluit een traject te starten, dan wordt dit gesprek in rekening gebracht.