Martine Timmermans

Martine Timmermans startte in januari 2008 haar eigen bureau Take Charge! Al snel ontwikkelde zij zich richting de zorg. ‘Mijn stijl van coachen is resultaatgericht, pragmatisch en betrokken. Dit doe ik door te vragen, kritisch door te vragen en te spiegelen. En daarnaast help ik ook heel pragmatisch met een eventueel plan van aanpak’.

Inmiddels heeft zij honderden anios, aios, jarts-onderzoekers, jonge klaren en medisch specialisten gecoacht en getraind. Zij werkt intensief samen met een divers netwerk van coaches, trainers en trainingacteurs. Daarnaast is zij aangesloten bij de NOBCO; de Nederlandse Orde van Beroeps Coaches en de stichting Counselling. Martine is tevens coach bij Challenge & Support. Ook geeft zij trainingen en workshops voor de VvAA,  Academie voor Medisch Specialisten en De Jonge Specialist.

Opleiding en kwalificaties

Ze heeft tal van opleidingen gevolgd op het gehele gebied van Human Resources, Coaching en persoonlijkheidsprofielen interpreteren. Ze is daarnaast gecertificeerd OPQ en DISC assessor, RET en EMDR trainer. De OPQ en de DISC zijn persoonlijksheidsvragenlijsten waarbij het uitgangspunt is dat de vragenlijst bruikbaar is om mensen in werksituaties te beoordelen. Uit ervaring blijkt dat deze testen een goede basis geven om een coachingstraject in te gaan en een zogenaamde 0-meting te hebben. RET is een gerenommeerde psychologische theorie die een methode biedt om belemmerende ideëen onder de loep te nemen, op waarde te schatten en aan de realiteit te toetsen, in plaats van ze als vanzelfsprekend aan te nemen. Het biedt een kader om met elkaar stressbronnen en blokkades te onderzoeken en te helpen betere ‘coping’mechanismen te ontwikkelen. Ze is lid van de NOBCO; de Nederlandse Orde van Beroeps Coaches. Haar motto is: Take charge! Altijd al iets van plan, doe het dan!

‘In een snel veranderende wereld moet zekerheid van binnenuit komen’

Ruime ervaring

Na haar Universitaire Opleiding heeft Martine 10 jaar lang werkervaring opgedaan bij o.a. Twijnstra Gudde, Cap Gemini en de laatste jaren als HR manager bij PricewaterhouseCoopers. In deze functie heeft zij uitgebreide ervaring opgedaan in het coachen van medewerkers op het gebied van loopbaanvragen. Op dit moment doceert zij ook vakken als Time-Management aan de Hogeschool Utrecht voor oa de opleiding tot PA. Martine heeft zich gespecialiseerd in co-assistenten, de anios en aios, arts-onderzoekers, jonge klaren en medisch specialisten en de daarbij veel voorkomende vraagstukken.

‘I am not what has happened to me. I am what I choose to become.’

Carl Jung

Willem Turkenburg

Willem Turkenburg (1972) heeft na zijn studie psychologie vele jaren als verandermanager en HR-manager voor multinationals en overheden gewerkt. Sinds 2005 is hij ook als zelfstandig coach, adviseur en interim manager gevestigd. En vanaf 2009 doet hij dat onder de vlag van Take Charge. Zijn werkwijze kenmerkt zich door krachtige beschouwing en diep menselijk contact. Zijn motto luidt: ‘Maakt u niet té dik, anders ontploft gij door een speldeprik!’ Anders gezegd: neem jezelf serieus! Take Charge!

Willem coacht graag mannen die meer grip op de zaak willen. Dit kan zowel zakelijk als privé zijn.

Mascha de Ridder

Mascha werkt sinds 2006 als zelfstandig trainer en teamcoach voor verschillende organisaties in de zorg en geeft daarnaast 1 op 1 coaching aan a(n)ios en jonge klaren bij hun zoektocht naar een opleidingsplaats of eerste vaste plek. 
‘Ik geloof dat je je eigen doelstellingen het best bereikt door interactieve deelname, heldere uitleg en oefenen. Ik vertrek altijd vanuit vragen en voorbeelden van deelnemers uit de praktijk en maak vraagstukken klein door ze helder te analyseren: zo kom je tot de kern. Uiteraard zijn theoretische modellen belangrijk als kapstok. Toch gaat het er uiteindelijk om dat je aan het eind van de dag weet wat je concreet kunt doen om te veranderen.’
 
Mascha woont en werkt in de regio Den Haag.

‘Je comfort zone is een prachtige, veilige plek, maar er groeit niet zoveel’

Mascha

‘Kunnen zijn met wat er is’

Desirée

Desirée van den Broek

Als arts heeft Desirée jaren geleden de ommezwaai gemaakt naar het vak van training, coaching en mediation. Haar passie ligt in het bijdragen en creëren van gezonde menselijke samenwerking en communicatie. Of het nu gaat om samenwerking met jezelf, je geliefde of een team collega’s, van belang is een optimale verbinding welke passend is in de context van de samenwerking die je hebt met elkaar. 

“Je kunt ook een differentiaal diagnose opstellen wanneer het om lastige situaties in de communicatie en samenwerking gaat. Welke herkenbare automatische patronen en reacties spelen hier een rol?” Warme professionele betrokkenheid en een directe aanpak waarmee de kern snel boven water komt zijn kenmerkend voor haar aanpak. Thema’s die samenhangen met leiderschap, communicatie en persoonlijke ontwikkeling liggen haar dan ook na aan het hart. Sinds 2016 is ze parttime directeur van stichting EFT Nederland. De inzichten uit de Emotionally Focused Therapy (EFT) hebben haar werkwijze enorm verrijkt en beïnvloedt.

Mariët de Haan

Mariët de Haan is 22 jaar actief als communicatie trainer en trainingsacteur. Ze is actief in zowel de profit als de non-profitsector en is bekend met de dynamieken van de verschillende omgevingen. Haar manier van werken is laagdrempelig energiek en resultaatgericht. 

‘Tell me and I forget. Teach me and I remember. Involve me and I learn’

Benjamin Franklin

Plan een vrijblijvend intakegesprek!

Bel of mail voor een vrijblijvende intake. Deze kennismaking is een oriënterend gesprek waarin we je coachingsvraag verkennen en  we bekijken of er een klik is. Mocht je niet door willen gaan, wordt dit gesprek niet in rekening gebracht. Als je besluit een traject te starten, dan wordt dit gesprek in rekening gebracht.