Voor wie?

De coaches van Take Charge coachen, begeleiden en trainen de zorgprofessional met vragen op het gebied van loopbaan- of 1-op-1 coaching. De geneeskundestudent, de anios, aios, arts-onderzoeker, fellow, jonge klare en medisch specialist zijn welkom. Daarnaast zijn ook alle paramedici welkom. Mocht je twijfels hebben of wij de juiste expertise of ervaring hebben, bel of mail vooral dan kunnen we samen even bespreken of een intake gewenst is.

Veelbesproken vraagstukken zijn oa welke stappen moet ik nu maken om dadelijk mijn kansen zo optimaal mogelijk te maken, hoe zorg ik ervoor dat ik het leuk blijf vinden met de werkdruk, hoe ga ik om met alle verantwoordelijkheid en hoe kan ik beter omgaan met mijn eigen onzekerheid etc.

‘Stay hungry, stay foolish… Don´t live the results of other people´s thinking’

Steve Jobs

Hoe werkt het?

Doen is de beste manier van denken. Het uitgangspunt is dat door zelf in actie te komen, iedereen in je omgeving daar wel bij vaart. Of dit nu op het werk is, of in je gezin. Als je zelf in beweging komt, en verantwoordelijkheid neemt voor je eigen geluk, dan merk je dat je omgeving daar op reageert. Tijdens de coachingsgesprekken staan we eerst stil bij jou als persoon. Dat doen we met behulp van diverse technieken waarbij ik fungeer als jouw klankboord en spigel. Ik ben RET gecertificeerd (Rationele Effectiviteits Training) waardoor ik jouw belemmerende ideëen boven tafel krijg.

Je maakt een eigen sterkte- en zwakte analyse, waarna we een Persoonlijk Ontwikkel Plan gaan maken om te kijken hoe je de gewenste situatie kan bereiken. Een traject kan starten met een PPA (Persoonlijke Profiel Analyse) of een gelijksoortige test. Deze persoonlijkheidstest geeft ons inzicht in jouw voorkeursgedrag in bepaalde situaties. Op deze manier kunnen we heel gericht werken aan jouw valkuilen en stressoren, met als uitgangspunt jouw sterke punten en competenties. Daarnaast geeft deze test ook inzicht in stress-en motivatiefactoren op je werk.

Ethische gedragscode

Take Charge is lid van de Stichting Counselling en ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches.

Daarmee verbindt Take Charge zich aan de Ethische Code voor coaches en counsellors en tevens aan de Ethische Gedragscode van de NOBCO die van toepassing is in de relatie tussen cliënt en coach. Het belangrijkste uitgangspunt van deze codes en bij die van Take Charge is: ‘Take Charge handelt altijd in het belang van de cliënt’.

Dit is de basis voor de relatie tussen de cliënt en Take Charge! Respect, integriteit, verantwoordelijkheid en professionaliteit staan daarbij voorop.

Kennismaken

Gedurende de intake maken we kennis met elkaar en kijken we naar jouw coachingsvraag. Na deze eerste kennismaking besluiten we of we met elkaar verder gaan. Mocht tijdens dit gesprek blijken dat er geen sprake is van een juiste ´match´, dan wordt dit gesprek niet in rekening gebracht.

Algemene voorwaarden

Tevens hanteert Take Charge algemene voorwaarden die op alle activiteiten van toepassing zijn. Bij de aanvang van de begeleiding worden deze Algemene Voorwaarden bekend verondersteld. Als je hierover nog vragen hebt, stuur dan een mailtje via het contactformulier of via info@take-charge.nl.

Praktisch

De coachingsessies duren een uur en vinden plaats in de praktijk van Take Charge in Baarn of op een voor jou geschikte locatie.

Verder zijn er een aantal mogelijkheden om kosten van een traject te laten vergoeden (oa van je persoonlijk budget) of af te trekken bij de belastingaangifte.

Plan een vrijblijvend intakegesprek!

Bel of mail voor een vrijblijvende intake. Deze kennismaking is een oriënterend gesprek waarin we je coachingsvraag verkennen en  we bekijken of er een klik is. Mocht je niet door willen gaan, wordt dit gesprek niet in rekening gebracht. Als je besluit een traject te starten, dan wordt dit gesprek in rekening gebracht.